Midlandia aanwezig op scheidsrechters bijeenkomst

Midlandia aanwezig op scheidsrechters bijeenkomst

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden; op 17 februari jl. vond er een scheidsrechters bijeenkomst plaats bij korfbalvereniging Fiducia in Utrecht. Deze avond werd door het KNKV aangeboden aan een ieder die zichzelf graag verder wil ontwikkelen op het gebied van arbitrage. Vanuit Midlandia zijn Klaartje en Sylvana hierheen geweest. Omdat zij beiden zelf (Midweek) wedstrijden spelen is het altijd goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is Sylvana een veel geziene scheidsrechter bij onze wedstrijden en vond Klaartje het vanuit haar bestuurdersrol een goed idee om wat tips en trucs af te kijken om t.z.t. een scheidsrechters avond te organiseren bij onze eigen vereniging.

 

Meer respect voor scheidsrechters

Het was een zeer interessante avond waar voornamelijk KNKV scheidsrechters en beoordelaars aanwezig waren. De avond werd geleid door Korfbal League scheidsrechter Martin Falkenberg en was dus van een behoorlijk hoog niveau voor onze groentjes ;-). Gelukkig was de avond vooral gericht op de basisspelregels, maar zelfs die zijn soms best lastig te beoordelen, want na het herhaaldelijk bekijken van beeldmateriaal lagen de meningen soms nog niet op één lijn.

Kan je nagaan hoe moeilijk het voor een scheidsrechter is om een beslissing te nemen in ‘het moment’ van de wedstrijd. Na deze avond is dan ook nog meer respect voor scheidsrechters, want hoe kies je de beste positie in het veld, wanneer fluit je wel voor een overtreding en wanneer laat je doorgaan, hoe reageer je op kritiek úit, maar zeker ook van naast het veld etc. Ook het gevoel van enthousiasme overheerst, want als scheidsrechter heb je een belangrijke rol in het veld. Hoe leuk is het om je leidinggevende skills in te zetten (of deze te ontwikkelen door het fluiten), niet te veel op te vallen in het veld en daardoor dus een uitstekende wedstrijd te fluiten en mede door jou twee teams een gezellige sportieve middag te laten hebben.

Zo’n avond smaakt naar meer. We houden de berichtgevingen vanuit het KNKV in de gaten om nog meer leden een leuke, leerzame avond te kunnen bieden én zullen met bestuur en TC na de zomervakantie met een soortgelijk iets komen om te laten zien dat fluiten echt leuk kan zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top