Op pad met de E

De E1 is op dit moment het jongste team van Midlandia en bestaat uit Joppe, Lotte, Noor, en Pepijn. Afgelopen veldseizoen zijn ze met z’n vieren onder begeleiding van Tess begonnen met trainen en dit zaalseizoen spelen ze voor het eerst ook wedstrijden.

De eerste wedstrijden waren natuurlijk spannend, maar eigenlijk ging het vanaf het begin ontzettend goed. Wat ze nog missen aan ervaring, wordt meer dan gecompenseerd door hun enthousiasme en drang om te winnen; daar ontbreekt het niet aan bij deze vier! De eerste paar wedstrijden hebben ze weliswaar verloren, maar elke week worden ze beter! Eind december was de eerste winst een feit en de afgelopen wedstrijd hebben ze zelfs overtuigend gewonnen van de toenmalige nummer 1.

Vandaag ging de E1 naar Zeist voor een wedstrijd tegen RDZ E2. Lotte was ziek, maar door een vroege wedstrijd van de D1 kon haar naamgenoot invallen.
Vanaf het begin was al duidelijk dat ze zijn gekomen om te winnen. Vol vuur werden de ballen onderschept en door lange ballen naar de andere korf verlegden ze het spel in een mum van tijd van de verdediging naar de eigen aanval. Allemaal kregen ze kansen; door mooi samenspel creëerden ze doorloopballen of schoten van dichtbij, maar ook de schoten van afstand gingen er overtuigend in.

Halverwege stond het 9-0. Mooie doelpunten, maar er werd ook sterk verdedigend gespeeld. De tegenstander had namelijk wel gescoord; maar die was verdedigd…

Na een mooie wedstrijd met veel publiek ging onze E1 met een ruime overwinning van 1-15 weer naar huis. Een team om in de gaten te houden; als ze zo blijven groeien als ze nu doen, dan belooft dat heel wat!
Na de vakantie (2 maart) spelen ze om 09.35 uur thuis, wederom tegen RDZ, maar nu tegen de E3.