Corona regels met betrekking tot de competitie

Aangezien we aanstaande zaterdag starten met oefenwedstrijden en de veldcompetitie van start gaat, hierbij een opsomming van de belangrijkste zaken hoe binnen Midlandia om te gaan met corona.

KV Midlandia volgt de richtlijnen van het RIVM en het protocol van NOC*NSF.
Dit betekent dat de basisrichtlijnen nog steeds van kracht zijn en gevolgd dienen te worden:
– Blijf bij klachten thuis en laat je testen
– Houd 1,5 meter afstand van anderen
– Was vaak je handen
– Hoest en nies in je elleboog
– Vermijd drukke plekken

Zoals bekend heeft de overheid vanaf 1 juli jl. het sporten voor alle leeftijden vrij gegeven, zonder afstandsbeperking. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening (trainen en wedstrijden) dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder dus
ook in de kleedkamers en in de kantine. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen, maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen di enen altijd 1,5meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens voorbesprekingen en rustmomenten. Houd je hier aan!

Bij uitwedstrijden zitten er meerdere mensen in één auto. Dit is toegestaan, maar er wordt wel verwacht dat ook hierbij de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid worden gevolgd. Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Zorg dus dat je zelf een mondkapje bij je hebt (stop er één in je sporttas) en zet deze op!

Houd verder rekening met de volgende punten:
– De scheidsrechter is niet verantwoordelijk voor handhaving op de 1,5 meter afstand.
– Maak binnen je team afspraken over het aantal spelers dat voor- en na afloop van de wedstrijd tegelijk gebruik maakt van de kleed- en doucheruimte.
– Kom indien mogelijk omgekleed naar de kantine.
– Betreed de kleed- en doucheruimte niet als dit niet noodzakelijk is (bijvoorbeeld ouders).
– Als blijkt dat de coronamaatregelen niet goed worden nageleefd, dan kán de gemeente (als uiterste sanctie) besluiten de vereniging te sluiten. Het is dus in ieders belang om het niet zover te laten komen en elkaar goed te wijzen op de naleving van de regels.

Veel korfbalplezier!
 
Namens de corona coördinatoren,
Klaartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top