Bericht van de TC

Het veldseizoen is begonnen, maar de TC kijkt ook al vooruit naar volgend seizoen. Er wordt zelfs al gekeken naar het inhuren van de zaal t.b.v. van het zaalseizoen.

Toekomst
De jeugd heeft de toekomst en die toekomst wordt steeds groter! Bij aanvang van dit seizoen is er een groepje E-tjes (8-9 jaar) gestart met trainingen en worden er vanaf het zaalseizoen ook wedstrijden gespeeld.
Vanaf deze week is ook een klein groepje F-jes (6-7 jaar) gestart met trainen.
Dit mede dankzij de inzet van onze oudere jeugd; Tess traint de E1 en Hanne de F1.

Ben jij, of ken jij, iemand van (bijna) 6 – 9 jaar, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend ook een paar keer mee te trainen! Misschien spannend om dat alleen te doen, dus neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee. De trainingen voor de E en F worden gegeven op woensdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur, op het kunstgrasveld van Midlandia.

Geen training in de vakantie
De meivakantie staat alweer bijna voor de deur. Tijdens deze periode zullen er geen trainingen zijn.

Afmelden voor training of wedstrijd
Kun je niet bij een training of wedstrijd aanwezig zijn, dan is het fijn als je dat tijdig aan kunt geven.

Trainingen
Een training voor 8 is heel anders dan een training voor 7 of 9. Dat heeft effect op de groepsgrootte, type oefeningen, benodigde korven. Help de trainer om dat tijdig aan te geven (voor 15.00 uur) dan kan daar rekening mee gehouden worden in de voorbereiding van de training.

Wedstrijden
Voor een wedstrijd is het nog belangrijker om tijdig duidelijkheid te scheppen. Met een speler minder is wellicht een invaller nodig en dat lukt last minute niet zomaar meer. Hak daarom als ouder uiterlijk vrijdagmiddag de knoop door of er op je kind gerekend kan worden voor een wedstrijd, zodat er in ieder geval tijd is om een invaller mee te vragen. Knapt een ziek kind toch weer op, dan is dat alleen maar fijn en kun je altijd nog een deel van de wedstrijd spelen, maar een opgetrommelde invaller zal dan ook speeltijd krijgen.

Er kan altijd sprake zijn van overmacht, maar een beetje vooruit kijken wordt enorm gewaardeerd!

B1
Helaas heeft de B1 onvoldoende spelers om met een volledig team aan de veldcompetitie deel te nemen, maar de resterende enthousiaste korfballers zorgen natuurlijk wel voor potentiële beschikbare invallers voor de A1 en B2.

Indeling 2024/2025
Er wordt al gekeken naar een teamindeling voor volgend seizoen. We hebben intussen van bijna iedereen beeld van hun plannen voor volgend jaar. Zodra dat compleet is, kunnen we hopelijk snel tot een indeling komen.