Corona update 29 april

Gisteravond heeft het bestuur gesproken over de , op dinsdag 21 april, door het kabinet meegedeelde maatregelen met betrekking tot het coronavirus waarin duidelijk werd dat de jeugd wer voorzichtig aan het sporten mag. Gistermiddag was daar ook groen licht van de Gemeente Bunnik dat buitensportverenigingen mogen starten met trainen. Het is momenteel slechts toegestaan in de buitenlucht voor jongeren onder de 12 jaar. Voor jongeren die deze leeftijd zijn gepasseerd moet er ten alle tijden 1,5 meter afstand worden gewaarborgd.

Het bestuur heeft in overleg met de TC en trainers van de jongste teams besloten om vanaf woensdag 6 mei a.s, (na de meivakantie) te starten met de buiten trainingen. Dit geldt voor de F, E en D teams, onder begeleiding van maximaal 2 trainers, op de dag en tijd zoals die ook in de zaal was.

Het betreft dus uitsluitend onze kinderen tot en met 12 jaar. Uitgangspunt is altijd dat veiligheid voorop staat en dat iedereen zelf kiest om mee te doen en dus ook vrij is om te kiezen om niet te komen.

Voor de overige jeugd vanaf 13 jaar; onze C en B teams, gelden er andere regels en richtlijnen vanuit het RIVM. Daar moet continue minimaal 1,5m afstand zijn. Of en hoe dit kan worden vormgegeven op een verantwoordelijke en veilige manier, wordt momenteel onderzocht d.m.v. afstemming met trainers en de (trainings)mogelijkheden.

Ook de kangoeroes zijn mede door hun jonge leeftijd en afhankelijk- en aanwezigheid van de ouders een doelgroep die apart besproken wordt.

De kangoeroes, C en B teams starten voorlopig nog niet. Als er ontwikkelingen zijn, dan wordt dit zo snel mogelijk via de website en de diverse whatsappgroepen met jullie gedeeld.

Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Alle andere Midlandianen moeten helaas nog thuis blijven. Daarom zal de sporthal, de kantine en het sanitair vooralsnog gesloten blijven/niet toegankelijk zijn. Ouders worden verzocht hun kinderen te halen en te brengen en niet op de accommodatie te blijven.

Aangezien we dit met zijn allen goed en veilig moeten regelen, rekenen we op ieders medewerking en begrip.

Namens het bestuur alle goed!

Klaartje Schalkwijk