Midlandia verliest eerste thuiswedstrijd van 2020

29 januari om 11:46

Afgelopen zaterdag stond voor Midlandia 1 eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma! Bij de enige thuiswedstrijd die het 1ste tot nu toe had gespeeld, hadden we het voor elkaar gekregen de punten in Bunnik te houden en dat was voor vandaag dan ook zeker opnieuw het plan.

10 minuten later dan gepland, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Uit de eerste aanval wisten we bijna een doelpunt te scoren, maar nadat de bal een seconde op de korf stillag, rolde de bal toch net de verkeerde kant op. Na vele schotherhalingen en een vrije bal stond het echter na 7 minuten nog steeds 0-0… Het verdedigende vak was scherp en kon vele ballen onderscheppen, en dit gaf Danny de kans om uiteindelijk het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken en een paar minuten later legde Danny opnieuw aan voor zijn schot, om ook de 2-0 te scoren.

Het tweede aanvalsvak bleek ook moeite te hebben om te scoren, mede door de mee-vangende heren werd het moeilijk de bal te bemachtigen onder de korf. Ook moest het vak het even zonder Nick doen die door een blessure genoodzaakt was tijdelijk naar de kant te gaan. De tegenstander had tegen die tijd ook de korf weten te vinden, waardoor de stand teruggebracht werd naar 2-1.

Met Nick ondertussen weer terug in het vak, bleef het vak zoeken naar de juiste kansen, echter vielen de doelpunten vandaag niet makkelijk. De Stormvogels weten dan opnieuw tot scoren te komen: 2-2. Met 4-3 op het scorebord werd door onze coach Marcel een time-out aangevraagd: taak is om scherper onder de korf te zijn en meer communicatie is in beide vakken nodig voor een beter spel. De time-out bleek niet veel te helpen en zo werd met een stand van 5-7 de kleedkamer opgezocht.

De tegenstander kwam scherper uit de rust dan Midlandia, wat direct resulteerde in een tegendoelpunt. Middels een strafworp die Roy meekreeg, kon het team het verschil beperken tot 2 punten en zelfs terugbrengen naar 1, door een mooie doorloopbal van Nick. Helaas was de vreugde hierom van korte duur en zagen we een stand van 7-9 op het scorebord.

Met nog een kwartier op de klok wist De Stormvogels steeds beter de schoten op verre afstand af te ronden. Tessa en Nick probeerden door mooie doelpunten nog een inhaalslag te maken, maar een voorsprong werd nooit meer behaald. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 14-20.

Voor iedereen die aanwezig was en ons heeft aangemoedi, bedankt!! Vooral pupillen van de week FLoris en Ifi uit de D2, bedankt dat jullie speicaal voor onze wedstrijd waren gekomen! We hopen jullie de volgende wedstrijd allemaal weer te zien, want wij gaan zeker weer strijden voor de punten. We zien jullie graag op 8 februari om 15:35 uur! Wees vrij om eerder te komen en de jeugdteams ook aan te moedigen ;) Tot dan!