Midlandia speelt tegen zichzelf en verliest nipt van Huizen

op 2019-10-08 om 12:33

Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Midlandia het opnemen tegen Huizen. Huizen stond onderaan in de poule, maar de ploeg moest waken voor onderschatting. Voor de twee van van Haaren had dit een broederlijk onderonsje kunnen worden, maar helaas speelde de jongste van Haaren niet door een enkelblessure. Om half vier gaf de scheidsrechter het startsignaal voor de wedstrijd.

Dat de thuisploeg gebrand was op de eerste punten werd al snel duidelijk. Er werd een fanatiek spel gespeeld. Gelukkig vielen de eerste drie goals wel aan de kant van Midlandia. Verdedigend hield Midlandia ook redelijk dicht, waardoor het eerste goal van Huizen pas laat viel. Het spel van Midlandia liep redelijk goed, maar het kon beter en dat was ook te merken in de ploeg. De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 4-7 in het voordeel van Midlandia.

In de rust werd nog eens benadrukt dat het zaak was om positief te blijven naar elkaar en niet zenuwachtig te worden mocht Huizen dichterbij komen. Als er zo gespeeld zou worden als in de eerste helft, zou er namelijk geen vuiltje aan de lucht zijn.

Het eerste doelpunt na rust viel nog aan de Bunnikse kant, maar daarna gebeurde waar toch voor gevreesd werd. Huizen ging de ballen raak schieten die in de eerste helft gemist werden en Midlandia vertoonde scheurtjes in het goede spel. Naarmate Huizen dichterbij kwam, werd de sfeer in de ploeg van coach van Eijkelenburg er niet beter op. Frustratie kwam omhoog en dit zorgde ervoor dat het goede spel als sneeuw voor de zon verdween. Van 4-8 stond het ineens 9-9 en vanaf dat moment liep Midlandia achter de feiten aan. Liep Huizen een goal uit, werd het vervolgens weer gelijk. Een paar minuten voor het einde sloeg Huizen een gaatje van twee goals verschil. Midlandia miste de rust om nog twee keer een goede aanval neer te zetten wat zorgde voor een einduitslag van 16-15.

Volgende week moet Midlandia het opnemen tegen de nummer 3 uit de poule, RDZ. De wedstrijd is wel in Zeist, maar Midlandia kan ook daar de steun van het publiek erg goed gebruiken. Die tien minuutjes rijden kan het probleem niet zijn 😉 Om half 4 begint de wedstrijd!!