Midlandia verliest tweede thuisduel

op 2019-09-23 om 15:50

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. Koploper Animo kwam op visite. Dat het een lastige wedstrijd ging worden was van te voren wel bekend. Animo had al twee keer met ruime cijfers gewonnen. De opdracht vooraf was dan ook om lange aanvallen te spelen, zodat de bal zo min mogelijk in het aanvalsvak van Animo was.

Om 15:30 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd in.

Midlandia was niet van plan om nog een thuiswedstrijd dik te verliezen en de opdracht van lange aanvallen werd in het eerste aanvalsvak ook goed uitgevoerd. Aan de andere kant stond het eerste verdedigingsvak prima te verdedigen, wat er voor zorgde dat er pas na 5 minuten gescoord werd. Roy zorgde aan de Bunnikse zijde voor het eerste goal. Vanaf dat moment werd er om en om gescoord. Na een kwartier spelen stond er een stand van 4-4 op het scorebord. Vanaf dat moment was het wel vaker Animo wat aan de goede kant van de score stond.  Met een stand van 7-8 werd de rust in gegaan.


Na de rust werd duidelijk dat Midlandia zich niet het kaas van hun brood wilde laten eten. Nick zorgde voor een 8-8 score. Maar daarna veranderde het spelbeeld. Waar de rood-zwarten in de eerste helft nog goed wisten mee te scoren, ging dat in de tweede helft een stuk minder soepel. Er werden goede aanvallen opgezet, maar de bal ging aan de Bunnikse kant niet door het gele mandje. Na de 9-10 leek het erop dat Animo alsnog een grote score neer ging zetten door uit te lopen naar 11-15. Midlandia vond echter nog de kracht en energie om tot 14-15 terug te komen. Het leek nog een spannende slotfase te worden, maar het tweede aanvalsvak had moeite met score. Hoewel het verdedigingsvak steengoed stond te verdedigen, viel de goal maar niet. Uiteindelijk werd er met een stand van 14-17 afgefloten.


Volgende week komt DKOD op bezoek. Een team waar het eerste vorig jaar ook tegen heeft gespeeld. Een overwinning is zeker denkbaar, maar alle support is natuurlijk welkom! De wedstrijd zal om 15:30 uur starten in Bunnik!