Midlandia 1 wint van SEV en mag zich kampioen noemen!

op 2019-06-04 om 15:29

Afgelopen zaterdag stond de kampioenswedstrijd van het eerste op het programma. De bezoekende ploeg was SEV uit Zelhem. In de wedstrijd in Zelhem wist het eerste nipt te winnen na een pittige wedstrijd. Na de winst tegen Blauw Zwart van een week eerder, mocht Midlandia zich kampioen noemen als het deze wedstrijd wist te winnen. Om half 4 floot de scheidsrechter onder toeziend oog van vele supporters de wedstrijd in. 

Dat het erg warm was en er spanning op de wedstrijd stond, was goed te zien. Slordige, korte aanvallen en ballen die net de korf uit rolden, maar een goede verdediging, zorgde voor zeer weinig goals aan beide kanten. Tijdens de korte drinkpauze werd dan ook besproken dat de goede kansen uitgekozen moesten worden, om er zo voor te zorgen dat er toch met een voorsprong de kleedkamer op werd gezocht. En dat lukte.. met een magere stand op het scorebord (4-3) werd de rust in gegaan.

In de kleedkamer werd besproken dat er ontspannen gekorfbald moest gaan worden. Een tandje bijschakelen en de verdediging goed dicht houden waren de opdrachten waarmee de tweede helft in werd gegaan. 

Het tweede aanvalsvak had moeite met scoren. Er werd niet gezocht naar de juiste kansen, maar de verdediging aan de andere kant stond als een huis. Halverwege de tweede helft kwam ook dat aanvalsvak erachter hoe de goals gemaakt moesten worden. Met een stand van 9-7 floot de scheidsrechter af en kon het feest gevierd worden.
Voor Gea, Casper en Ronald was er een mooie bos bloemen geregeld omdat het hun laatste thuiswedstrijd voor Midlandia was en ons na dit seizoen helaas gaan verlaten. 

Voor alle supporters die erbij waren… DANKJULLIEWEL! Zonder jullie was de dag en het feestje na de wedstrijd veel minder mooi geweest! De foto’s zullen snel volgen op de site!

Midlandia 1 heeft over twee weken nog één wedstrijd te gaan. Kios’45 uit Sibculo is dan de tegenstander en het eerste mag daar op bezoek. Bij winst is Midlandia 1 dan helemaal alleen kampioen. Bij verlies (en winst van Blauw Zwart) zal Blauw Zwart op gelijke hoogte komen en is er een gedeeld kampioenschap. Maar daar gaat het eerste natuurlijk niet voor!