Fluiten is leuk!!!!!!

op 2019-05-10 om 11:01

Fluiten is leuk!!!

Het antwoord wat je hierop krijgt is vaak: " Fluiten is helemaal niet leuk", of " Fluiten is moeilijk", "ik ken de spelregels niet".

Ik wil laten zien dat fluiten wel leuk is. En dat iedereen, ook al heb je zelf nooit gekorf balt, je toch bijvoorbeeld de E en de F kan fluiten.

Hoe leuk is het voor je zoon/dochter dat zijn/haar, vader/moeder/broer/zus een wedstrijd van hen fluit.

Om te beginnen is het handig als je het fluiten van een wedstrijd niet ziet als iets is waarvoor je scheidsrechter moet zijn.

Het is allemaal jeugd. Jullie eigen kinderen, broers, zussen. Je speelt thuis toch ook met ze. Dat is met korfbal precies het zelfde. Laat ze lekker spelen. Thuis zijn er ook regels, daar spreek je de kinderen ook op aanen legt ze uit waarom ze iets niet mogen doen. Met korfbal is dat precies het zelfde. Laat de kinderen lekker spelen en wanneer er een regel is waar ze op dat moment niet aan voldoen dan fluit je daarvoor en legt ze dit uit. Dat is alles. Als je een ouder/broer/zus kunt zijn dan kan je ook een wedstrijd van de E of de F fluiten.

De woorden "fluiten"en "scheidsrechter" zijn dan ook niet de juiste termen die je moet gebruiken.

Het gaat om: begeleiden, dingen leren, plezier hebben.

Want zeker bij de E en de F draait alles om plezier en lol hebben.

Hoe ga ik laten zien hoe leuk "fluiten" is en welke kennis je hiervoor nodig hebt nodig ik iedere ouder/broer/zus uit om de aankomende 3 zaterdagen dat de E's thuis spelen te komen kijken hoe ik die wedstrijden "fluit". Ik wil niet zeggen dat ik alle wijsheid heb en de beste ben maar ik wil wel graag delen zoals ik denk dat het leuk is. Daarnaast zal ik de komende woensdagen tijdens de training van de E's en de D aanwezig zijn en iedereen uitleg geven over de spelregels.

Dus: zorg dat je er bij bent en mis dit niet.

 

Groet Rolien

Scheidsrechterscoordinator Midlandia