Midlandia neemt geen punten mee uit Ede

19 februari om 18:35

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste de wedstrijd tegen Reehorst’45 op het programma. De wedstrijd in Bunnik eindigde in 16-20 voor de ploeg uit Ede. Niks was onmogelijk dus, maar wel was het zo dat de Bunnikse hoofdmacht de eventuele punten als ‘bonuspunten’ zouden zien. Na het oplopen en voorstellen van de teams en het team van de week, floot scheidsrechter Van de Mheen om 19:45 uur in.

Of het aan het wat latere tijdstip van spelen lag of aan het feit dat Midlandia nog niet helemaal wakker was, maar Reehorst opende de score. De reactie daarop was niet de 1-1, maar Reehorst liep ook gelijk uit naar 2-0. Gelukkig zorgde het tweede aanvalsvak ervoor dat de 0-score van het scorebord werd geveegd. Echter was het tweede verdedigingsvak nog steeds niet helemaal wakker en kon Reehorst uitlopen naar 3-1 en de 4-2. Gelukkig werd het gehele team wel binnen de tien minuten wakker en stond het na tien minuten toch 4-4. Vanaf dat moment lukt het Reehorst om een gaatje van 2 of 3 punten te slaan en dat vast te houden. Aanvallend liep het stroef bij Midlandia, waardoor de doelpunten aan de Bunnikse kant wat schaars waren. Verdedigend lukt het wel om de druk op te voeren en het spel van de ploeg uit Ede soms te verstoren. Met een stand van 10-7 werd de kleedkamer opgezocht. 

In de rust werd besproken het team de druk dus hoog moest blijven houden. In de aanval moest er goed gekeken worden naar de kansen die genomen werden en de mensen moesten in beweging blijven. Midlandia stond wel vaker achter bij rust, dus het geloof in een goede afloop was er ondanks de achterstand wel.

Hoewel het eerste goal na rust voor de rood-zwarten was, moest Midlandia nog steeds in de achtervolging. Na tien minuten spelen in de tweede helft stond er een score van 12-10 op het scorebord. Vanaf dat moment besloot Reehorst dat de punten in Ede bleven en maakten zij een reeks van 5-0. Waar Reehorst lekker bleef scoren, lukte het Midlandia totaal niet om zuiver te schieten en mee te blijven scoren. Bij een stand van 20-13 floot de scheidsrechter af.

De hoofdmacht heeft nu twee weken geen wedstrijd om het daarna thuis op te nemen tegen Achilles. De wedstrijd in Almelo werd onnodig verloren en daarom zal het eerste extra gebrand zijn om in onze eigen hal de volle buit te pakken! 9 maart om 16:10 uur zal de wedstrijd plaatsvinden en alle support is uiteraard welkom! Het is dan ook weer voor (bijna) alle teams een thuisspeeldag dus kom de rest ook supporten!