Midlandia verliest van gretiger Koveni

5 februari om 14:24

Afgelopen zaterdag reisde het eerste af naar Nieuwegein om het op te nemen tegen Koveni. In de allereerste zaalwedstrijd werd dit team met ruime cijfers verslagen, maar Koveni had tijdens de competitie laten zien dat ze beter gingen spelen en ook punten konden pakken. Bij winst werd het verschil met de onderste regionen nog groter en bij verlies kwam het toch allemaal wat dichter bij elkaar te liggen. Het was de taak aan het team om net zoveel inzet en strijdlust te tonen als in de afgelopen wedstrijden. Om half 5 floot scheidsrechter Olivier in.

Het eerste goal was dan wel aan de kant van Koveni, maar Midlandia liet direct zien waar het voor naar Nieuwegein was gekomen en na 5 minuten stond er een lekkere 1-3 op het scorebord. Lang kon de rood-zwarte formatie echter niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten later stond het 5-3 en moest Midlandia in de achtervolging. Het was een kwestie van stuivertje wisselen en Koveni hield daarbij het verschil van twee punten in stand. Toch lukte het Midlandia wel om tot één punt te naderen (7-6), al duurde dat maar even want de 8-6 lag er vrij snel in. Tijd voor coach Tuntelder om een time-out in te lassen. Tandje erbij in de verdediging was de opdracht.

Helaas had de time-out niet het gewenste resultaat. Het lukte de verdediging wel om de druk op te voeren, maar het tweede aanvalsvak had moeite met scoren. Zo kon Koveni uitlopen naar 11-7 en was dit ook gelijk de ruststand.

In de rust was besproken dat het belangrijk was om de gemaakte afspraken na te komen. Rust aan de bal en druk erbij in de verdediging. Zoals de afgelopen wedstrijden kwam het team weer goed uit de startblokken en stond het na een tijdje 12-10. Koveni lastte een time-out in en dit bleek voor de hoofdmacht van Midlandia niet gunstig uit te pakken. Koveni zette aan en wist uit te lopen tot zes punten verschil. Het verzet van Midlandia was gebroken en lukte er weinig meer in het Bunnikse spel. Bij een stand van 18-13 floot de scheidsrechter af.

Aanstaande zaterdag komt Olympus’58 op bezoek. De wedstrijd in Doetinchem eindige in een nipte overwinning en gezien de stand in de competitie zou een overwinning moeten lukken. Echter is het voor het vlaggenschip niet vanzelfsprekend om te winnen van ploegen die lager staan, dus alle support is welkom! Om 15:00 uur start de wedstrijd!