Midlandia 1 wint tweede wedstrijd nipt!

op 2018-12-04 om 13:40

Afgelopen zaterdag reisde het eerste af naar Doetinchem om het op te nemen tegen Olympus ’58. Olympus had de vorige wedstrijd tegen Reehorst ’45 ruimschoots verloren dus zij waren gebrand op punten. Midlandia had vorige week de pot tegen Koveni gewonnen en wilde graag punten blijven pakken. Om 16:40 floot scheidsrechter Peelen in.

Al snel stond de 1-0 voor Olympus op het scorebord, maar gelukkig kon het eerste snel gelijkmaken. Echter was dit wel het spelbeeld voor de wedstrijd. Olympus scoorde en Midlandia moest steeds in de achtervolging. Door goede aanvallen maar het feit dat er snel een tegendoelpunt volgde, lukte het Midlandia niet om de voorsprong te pakken. Met een achterstand van één punt werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd besproken waar het nog beter kon. In beide vakken werd genoemd dat de tegenstander moe werd en dat de rood-zwarten dus een extra tandje moesten bijzetten. Door goed voor elkaar te blijven werken, strak te blijven verdedigen en goede kansen uit te spelen zat er zeker een mogelijkheid in om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. 

Het spelbeeld veranderde alleen niet. Weer pakte Olympus steeds de voorsprong en weer lukte het Midlandia niet om erop en erover te gaan. Tot een paar minuten voor het einde van de wedstrijd keek Midlandia nog tegen een achterstand aan. Het team rechtte nog één keer de rug en wist wel de gelijkmaker en de voorsprong te pakken! Vlak na het laatste doelpunt vloot de scheidsrechter af en werd er met 15-16 gewonnen!

Komende zaterdag is er weer een echte Midlandia-dag! Ieder team speelt thuis, er is Kangoeroe Klup en het eerste jeugdteam start al om 09:45 uur. De hoofdmacht van Midlandia zal het om 16:20 uur opnemen tegen Reehorst ‘45 uit Ede. Een belangrijke pot voor het eerste. Reehorst en Midlandia staan (met nog 2 teams) op de gedeelde eerste plek dus na deze wedstrijd weet het eerste waar ze staan. Alle support is dus welkom! Niet alleen voor het eerste, maar ook voor de rest van de teams gedurende de dag!