Midlandia 1 begint zaalcompetitie met winst!

op 2018-11-28 om 16:42

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de eerste wedstrijd in de zaal! Na anderhalve oefenwedstrijd was de ploeg klaar om met de competitie te starten. In de voorbereiding besloot het team iets anders te gaan  spelen dan op het veld en zij willen (een klasse hoger dan op het veld) laten zien  waar zij toe in staat zijn. 

Koveni uit Nieuwegein was de eerste tegenstander en na de laatste wedstrijd op het veld te hebben verloren, was Midlandia gebrand op punten. En dat was duidelijk…Na welgeteld 6 seconden en één pass stond er een 1-0 score op het bord. Met het gemak van dat eerste doelpunt werd er eigenlijk verder gescoord. De bezoekers waren na een tijdje een beetje bekomen van de schrik en begonnen ook te scoren. Aan de Bunnikse kant stokte de productie een beetje en de bezoekers leken dichterbij te komen. Met een afstandschot vlak voor rust werd er met een stand van 9-5 de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd benadrukt dat het zaak was om de inzet die geleverd werd, te behouden. Niet in paniek raken als Koveni dichterbij zou komen en de goede kansen blijven benutten, waren de opdrachten die werden meegegeven. 

Na rust bleef de rood-zwarte formatie de bovenliggende partij. De verdediging stond als een huis en ondanks de vele gemiste kansen kon de score uitgebreid worden. Waar de ploeg op het veld vaak last had van een doelpuntloze periode terwijl de tegenstander wel scoorde, was dat dit keer andersom het geval. De Midlandianen denderden lekker door terwijl de ballen aan de kant van Koveni niet door het mandje gingen. De punten kwamen eigenlijk geen enkel moment in gevaar  en met een stand van 20-11 eindigde de goed fluitende scheidsrechter de wedstrijd. 

Komende zaterdag gaat Midlandia 1 op bezoek bij Olympus’58 in Doetinchem. Deze ploeg ging er kansloos af tegen Reehorst’45 maar Midlandia heeft op het veld geleerd geen enkel team te onderschatten. Ook in Doetinchem zal het team er alles aan doen om de punten mee naar Bunnik te nemen.