Midlandia 1 wint ook 2e thuiswedstrijd

op 2018-09-26 om 09:10

Na een weekend rust en twee weken lekker trainen mocht Midlandia 1 afgelopen zaterdag weer aan de bak. De tegenstander was KCD uit Doorn. Omdat Gea net terug was van een ontspanvakantie en er 5  heren zijn, begon zij met Danny op de bank. De bijna-buren hadden niet bepaald lekker weer meegenomen, dus startte scheidsrechter van Kempen om half 4 de wedstrijd in de regen.

 

Direct in de eerste aanval liet Midlandia even zien dat ze niet van plan waren om KCD met de punten naar huis te laten gaan en scoorden binnen 20 seconden de 1-0. Het eerste verdedigingsvak moest nog even wakker worden en zo lag de 1-1 er ook snel in.

Datzelfde vak zorgde echter ook voor de twee daaropvolgende punten en zo stond er na een paar minuten een stand van 3-1 op het scorebord. Vervolgens scoorden de ploegen om en om en was het de rood-zwarte formatie die steeds aan de goede kant van de score bleef. Tot en met de 6-4 ging dat vrij goed, maar daarna stokte de productie aan beide kanten. Het spel werd voorspelbaar, maar verdedigend zat het goed dicht dus grote schade kon voorkomen worden. Vlak voor rust maakte Midlandia nog een goal en met een stand van 7-4 werd de kleedkamer opgezocht.

 

In de rust werd gehamerd op het feit dan KCD echt geen wonderploeg is maar dat wij wel onze eigen spel moeten blijven spelen. Ideeën werden besproken, koppies werden leeg gemaakt en alle neuzen stonden dezelfde kant op aan het begin van de tweede helft.

 

Het duurde even voor het eerste doelpunt na rust viel. KCD had veel kansen maar verzaakte goed af te ronden en bij Midlandia stond de verdediging nog een stukje scherper te verdedigen. Uiteindelijk viel de 8-5 aan de kant van Midlandia. Doorn kwam daarna eigenlijk niet dichterbij dan 2 punten. Door het weer werd er geen mooie wedstrijd neergezet maar Midlandia kon deze wel zonder al te veel paniek uitspelen. Met een stand van 13-9 floot de prima fluitende scheidsrechter af en werden de punten gevierd.  

 

Midlandia heeft laten zien dat zelfs zonder heel erg goed te spelen, zij wel degelijk een goede kampioenskandidaat zijn. Deze week gaat er weer lekker (hard) getraind worden om volgende week te knallen tegen SDO, de bezoekers uit Westerhaar. Om half 4 klinkt het startsein!

Volgende week is ook het eerste eetcafé van het seizoen dus geef je nog snel op via het forum!