Heb jij je spelregelbewijs al?

op 2018-05-09 om 18:29

Vanaf het komende seizoen begint de KNKV met het verplicht stellen van het spelregelbewijs voor al haar leden. Zo wordt het vanaf september 2018 verplicht voor de senioren om dit spelregelbewijs te hebben behaald, en dit wordt binnen de komende jaren uitgebreid naar de A-, B- en C- jeugd. Dit zal als resultaat hebben dat uiteindelijk iedereen boven de 14 jaar een spelregelbewijs heeft. Als je dit diploma niet hebt behaald, zou je uitgesloten kunnen worden van het spelen van wedstrijden. Dit is dus voor de senioren al vanaf komende zomer zijn.
 

Waarom? 

De KNKV heeft tot deze maatregel besloten in navolging van een aantal andere sporten. Zo is het ook al bij de hockeybond verplicht om je spelregeldiploma te halen. De gedachten is dat iedereen die het spelregeldiploma heeft, meer kennis heeft van de regels van de sport die hij of zij beoefent. Dit zorgt uiteindelijk voor meer begrip en respect voor (beslissingen van) de scheidsrechter.

 

Hoe haal ik mijn spelregelbewijs?

Als jij je spelregelbewijs wil halen, dan kan je daar al vandaag mee beginnen. Volg hiervoor de volgende stappen:

Ga naar www.korfbalmasterz.nl

-Lees de spelregels door onder het kopje ‘spelsituaties’

- Maak (een aantal) oefentoetsen bij ieder onderdeel onder het kopje ‘eerst oefenen’. Denk her vooral niet te makkelijk over, maar ga veel oefenen. Dat maakt de toets aanzienlijk makkelijk!

- Als je alles goed hebt geoefend, kan je bij Ruud een activatiecode aanvragen. Met deze code kan je jouw eigen account activeren en het spelregelbewijs halen (zie ook het kopje ‘haal je spelregelbewijs’).

- En dan alles bij jou thuis, op het moment dat het jou het beste uitkomt!

 

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Joris